۞Babatorta
2007.01.15. 15:18
Babatorta
10 személyre
HOZZÁVALÓK:
30 cm átmérőjű kész piskótatorta 1 üveg (bármilyen gyümölcsből) lekvár 10-10 dkg nutella és porcukor cukordíszek, drazsék, csokoládéreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A tortát 3 lapra vágjuk. A lekvárt 2 evőkanál vízzel felhígítjuk, és megkenjük vele a legalsó és a középső lapot. A cukrot kis lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Mikor a cukor feloldódott, kislángon melegíteni kezdjük, és állandó kevergetés közben besűrítjük. Annyira legyen sűrű, hogy az éppen csak belemártott kanállal szálat húzhassunk belőle. A cukormázat nagyon rövid ideig hagyjuk hűlni, majd a tortára kenjük úgy, hogy csak a baba később kialakított "hajának" hagyjuk ki a helyét. Amikor a máz megszilárdult, cukorkákkal és csokoládéval tetszés szerint kirakjuk a szemeket és a szájat. Végül rákenjük a nutella-hajat, és villával megrajzoljuk a hajszálakat. A kínálásig szobahőmérsékleten tartjuk.
|