۞Áfonyás teasütemény
2007.01.15. 15:17
Áfonyás teasütemény
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin 20 dkg liszt 20 dkg áfonya 10 dkg cukor 3 tojás fél tasak élesztőpor 1 citrom csipetnyi só
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghempergetjük, és óvatosan (ne törjenek össze!) a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a masszát. Forró sütőben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A formákban hagyjuk kihűlni.
|