| ۞Levesek : ۞Keltkáposztaleves kockasajttal |
۞Keltkáposztaleves kockasajttal
2007.01.15. 15:13
Keltkáposztaleves kockasajttal
HOZZÁVALÓK:
1 kisebb fej kelkáposzta 15 dkg kecskesajt 1,2 liter zöldségleves 1 fej vöröshagyma 3 evőkanál olívaolaj 1-1 fehérrépa, sárgarépa 2 evőkanál liszt 1 evőkanál pirospaprika 1 csokor petrezselyem őrölt kömény őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
Az apróra vágott hagymát futtassuk meg az olajban, majd tegyük bele a félkarikákra darabolt sárga- és fehérrépát. Pár percig pirítsuk, szórjuk meg a liszttel, és süssük zsemleszínűre. Húzzuk félre a tűzről, keverjük bele a pirospaprikát, és öntsük fel a zöldséglevessel. Forraljuk fel, és sóval, borssal, köménnyel ízesítsük. Amikor a zöldségek roppanósak, tegyük bele a vékonyra csíkozott kelkáposztát, azt is főzzük roppanósra, és petrezselyemmel ízesítsük. Tálaláskor a forró levest merjük tányérokba, és szórjuk bele a kisebb kockákra vágott kecskesajtot.
|