۞Csicseriborsó-püré
2007.01.15. 15:08
Csicseriborsó-püré
HOZZÁVALÓK:
1 konzerv csicseriborsó 4 gerezd fokhagyma 1 citrom késhegynyi pirospaprika fél kávéskanál őrölt kömény 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel. Sűrű pörköltek mellé kínálhatjuk köretként, és pitát is tálalhatunk mellé.
Ha nem kapunk konzerv csicseriborsót, akkor száraz borsóból is elkészíthetjük. Egy éjszakára áztassuk be, akár a babot, másnap pedig enyhén sós vízben, kislángon főzzük puhára.
|