A felengedett tésztát kinyújtjuk, majd a kivajazott sütőformába simítjuk, villával megszurkáljuk, és 15 percre hűtőbe tesszük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a sajtot, a szerecsendiót, megsózzuk, megborsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt megolvad, a krém pedig sűrűsödni kezd. Levesszük a tűzről, tálba öntjük, és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és hozzáadjuk a krémhez. A keveréket a hűtőből kivett tésztára öntjük, és forró sütőben 25 percig sütjük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Készítsünk mellé salátát: néhány felkockázott paradicsomból, darabokra tépett zöldsalátából, pirított szalonnakockákból, és locsoljuk meg zöldfűszeres salátaecettel.
Akkor lesz szép a tojásfehérjehab, ha már előző nap szétválasztjuk a sárgájától, és egy napig jól lezárt dobozban tartjuk a hűtőben.